Jakob Lells missade finalplatsen
- Nej, jag kommer inte att ställa upp fler gånger. Om det hade varit meningen att jag skulle vinna så hade jag väl gjort det vid det här laget, säger Jakob Lells som var med första gången för tio år sedan och har en tredjeplats 2003 som bäst.
I år kvalificerade sig Jakob Lells, till vardags kock på Hotell Gässlingen i Skanör, till semifinalen, men Han och nio andra kockar fick dock en extra chans, i en sista uttagning som hölls i Stockholm på torsdagen. Fyra gick vidare till den stora finalen, men Jakob Lells hamnade utanför.
- Jag tyckte det gick ganska bra, och jag är nöjd med min insats. De andra var bättre helt enkelt, säger Jakob Lells som både fick ros och ris för sin stekta gädda med kantarellfylld gäddfärsmousseline med pumpa, spetskål och kantareller.
- Mousselinen tyckte de var väldigt bra, men också att den stekta biten kom i skymundan, säger Jakob Lells.
Jakob tror inte att han kommer att laga rätten fler gånger.
- Jag har gjort den både på längden och tvären den senaste tiden. Nu tänker vi om på restaurangen och gör nya saker, säger Jakob Lells.