"Jag vill ge människor kraft att ta sig över hinder"

"Med tankens kraft har jag lyckats med mycket som jag inte trodde var möjligt". Mikael Andersson, född utan armar och ben, föreläste på tisdagskvällen på församlingshemmet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2008
Ett 50-tal trelleborgare hade tagit sig till församlingshemmet i Trelleborg för att lyssna på Mikael Anderssons föreläsning. Bild: Tomas Nyberg
Ett 50-tal trelleborgare hade tagit sig till församlingshemmet i Trelleborg för att lyssna på Mikael Anderssons föreläsning. Bild: Tomas NybergFoto: 

Temat var just vad tankens kraft kan göra för att förbättra en livssituation.

- Jag vill ge människor kraft och inspiration att ta sig över hinder i livet, kan jag lyckas med det är jag jättenöjd, sa Mikael Andersson till TA när vi fick en pratstund med honom innan föreläsningen.

Mikael Andersson tror själv att hans funktionshinder beror på att hans mamma i början av graviditeten exponerades för Hormoslyr, ett bekämpningsmedel som innehåller dioxiner.

Funktionshindret har gjort att Mikael Andersson drabbats av många motgångar, men också att han upplevt mycket som han inte annars skulle ha gjort.

Med avslappnad humor avväpnade Mikael Andersson snabbt det 50-talet besökare som kommit till församlingshemmet. Han började med att berätta hur han kör sin rullstol.

- Så behöver ni inte sitta och fundera över det, sa Mikael Andersson.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.