Annons

"Jag tar gärna en diskussion med dem"

Ett missförstånd. Så förklarar polisen det som hände på E6:an i fredags eftermiddag.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2011

– Jag har pratat med de två poliserna. De var på väg till ett ärende i Vellinge som ledningscentralen hade skickat dem på, säger Robert Carlström som är vikarierande chef på utryckningsenheten.

Han förklarar att poliserna inte hade lov att ta med någon i bilen eftersom de inte bara var ute på vanlig patrullering. Även om det hade gått hade de inte kunnat låta valpen åka med. Detta eftersom polisbilen är en hundbil, som lyder under speciella regler.

Annons

– Jag vet inte hur samtalet gick, men man kan ju kanske tycka att poliserna kunde ha lånat ut en telefon till dem. Hade de inte varit på väg till jobb hade de kanske kunnat göra mer, säger Robert Carlström.

Han säger att klagomål på poliskårens bemötande förekommer då och då men att det inte är speciellt vanligt.

– Ibland är det rätt och ibland är det felaktigt. Det finns alltid två sidor. Jag tar gärna en diskussion med dem om vad som hände, det är inte helt lätt att göra det i massmedia.

Henrietta Johansson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons