Annons

"Jag tänkte att han får inte komma in"

När Camilla Runfelt upptäckte en okänd man på balkongen, bara några meter från hennes säng, blev hon så arg att hon puttade ner honom. Polisen varnar nu för att sova med öppna fönster.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2013
Camilla Runfelt på den balkong där en okänd man höll på att ta sig in mitt i natten. "Han var som en panter när han tog sig upp på balkongräcket", säger hon.
Camilla Runfelt på den balkong där en okänd man höll på att ta sig in mitt i natten. "Han var som en panter när han tog sig upp på balkongräcket", säger hon.Foto: Claes Nyberg
Foto: 

Det var under natten till i tisdags som Camilla Runfelt sov över hos en släkting i dennes seniorlägenhet på Nils Holgerssons väg. Camilla Runfelt sov i en resesäng i vardagsrummet när hon vid 02.30-tiden vaknade av att konstigt ljud.

– Så här lät det, säger hon och skjuter fönstret på den inglasade balkongen i sidled.

Annons

Eftersom det var varmt stod både balkongdörren och fönsterna öppna. Camilla Runfelt kom snabbt upp ur sängen. Det enda som skiljde henne och inbrottstjuven åt var en ljus rullgardin som var neddragen på balkongen.

– Min enda tanke var att han inte fick komma in. Jag kastade mig fram och tryckte ut honom. Jag kände hans bröst mot mina händer genom rullgardinen. Allting gick väldigt fort och jag var mer arg än rädd, berättar hon.

Mannen trillade ner och Camilla Runfelt skyndade in i lägenheten där hon stängde och låste balkongdörren innan hon gick för att väcka sin släkting och ringa polisen.

Polisens hundförare fick upp ett spår och kunde konstatera att mannen försvunnit norrut. Camilla Runfelt beskriver honom som lång, vig och metodisk.

Dagen efter försågs balkongen med fönsterlås och polisen har rekommenderat att balkongdörren ska bytas ut mot en som kan låsas med nyckel. Camilla Runfelt önskar att ytterligare säkerhetsåtgärder införs.

– Det är ju många äldre som bor här och det är lätt att operera fritt, här är mycket buskar och inte så bra sikt. Jag skulle vilja att man hade vakter som patrullerade på nätterna. Alla på både nedersta och andra våningen borde få fönsterlås och kanske skulle man kunna införa ett larmsystem kopplat till fönsterna, säger hon.

I efterhand har Camilla Runfelt hunnit tänka igenom vad det var som hände tidigt på morgonen i tisdags. Känslan är fortfarande densamma, hon är mest arg. I framtiden kommer hon inte att sova med öppna fönster när hon befinner sig på de längre våningsplanen.

– Tyvärr går det ju inte att vädra så längre. Man måste vara försiktig, men jag tycker inte att man ska vara rädd. Jag vill att andra ska veta att det finns saker man kan göra, man behöver inte falla till föga, säger hon.

LÄS MER:

Polisen manar till försiktighet

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons