Annons

"Jag har själv velat sätta mig i soffan och gråta"

Zandra Hansson och Lars Nilsson har fått upprättelse i hyresnämnden. Efter att i somras ha blivit uppsagda, på tveksamma grunder, får de nu bo kvar i sin lägenhet i ytterligare tre månader.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2008
Arkivbild Tomas Nyberg
Arkivbild Tomas NybergFoto: 

Zandra Hansson, Lars Nilsson och deras två döttrar får bo kvar i sin lägenhet på Hantverkaregatan 8 i ytterligare tre månader. Det står nu klart sedan hyresnämnden avgjort tvisten mellan paret och Sydfastigheter AB.

Det var i samband med att paret tillsammans med andra boende i fastigheten gick ut och kritiserade husets brister som uppsägningsbeskedet kom. De berättat i augusti om rostiga badkar, översvämningar i tvättstugan, mögel i lägenheterna och trasiga golv. Bara några dagar senare damp det ner en uppsägningsbekräftelse i brevlådan. Senast den 20 november skulle familjen Hansson/Nilsson ha lämnat lägenheten.

Annons

- Månaden efter fick vi en ny uppsägning. Då skulle vi vara ute senast den 31 december, berättar Zandra Hansson.

Den andra uppsägningen kom enligt Sydfastigheters ägare Lennart Engholm då paret inte betalt sin hyra.

Enligt hyresnämnden har Zandra Hansson och Lars Nilsson dock betalat sina hyror fram tills de blev uppsagda. Därefter har de låtit bli att betala. Men Lennart Engholm håller fast vid att de blivit uppsagda på grund av obetalda hyror.

- Vi sa upp dem när hyran inte kom.

Ni sa alltså inte upp dem för att de klagat på er i tidningen?

- Nej, det är ingen grund för uppsägning, säger Engholm.

Enligt paret blev ytterligare en hyresgäst som uttalade sig om problemen, i TA, uppsagd. Hon har redan flyttat.

- Hon orkade inte driva sitt fall vidare till hyresnämnden. Hon tog bara första bästa lägenhet som hon fick tag på. Jag förstår henne. Jag har själv velat sätta mig i soffan och bara gråta flera gånger, säger Zandra Hansson. Paret är glada över att de nu får bo kvar i lägenheten till siste mars 2009. Men deras förhoppning är att hitta en ny lägenhet innan dess.

- Vi är inte kräsna, vi tar vad som helst hellre än att bo kvar i det här råtthållet. Vi kan inte få sämre hyresvärdar, säger Zandra Hansson.

Får paret en ny lägenhet innan siste mars har de inte för avsikt att betala något för uppsägningstiden.

- Då får de skicka det till kronofogden, säger Zandra Hansson.

Fanny Johansson Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons