Annons

"Jag har jättesvårt att sova"

Varvade motorer, musik och megafoner stör sömnen för boende i centrum.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2010
Foto: 

Simon Olsson och Mikael West bor båda i centrala Trelleborg och har länge haft problem med att sova på nätterna. Orsaken är mopeder, epatraktorer och bilar som buskör i stan. Och det är inte bara motorljud och varvade mopeder som hörs, Simon Olsson störs också av hög musik från bilar och av någon som nästan varje natt skriker i megafon runt fordonen.

– Jag bor på Algatan, vid Sibylla. Där har jag bott i två månader och så länge har de i alla fall hållit på och köra på nätterna. Jag har jättesvårt att sova, säger Simon Olsson.

Annons

Mikael West håller med.

– De börjar vid elvatiden och ibland håller de på till två tre på natten. Det har hållit på hur länge som helst, men det är värst på sommaren och när det är semestertider.

Ingen av dem kan komma på vad som skulle kunna göras åt problemet. De har inte anmält störningarna till polisen eftersom de inte tror att det kommer att göra någon skillnad.

– Jag kan ju inte ringa varenda kväll och det är ändå inte lönt. Det är svårt att komma åt sånt här, säger Simon Olsson.

Killarna ser polisen cirkulera i centrum under dagarna. Men så sent på kvällarna som buskörarna härjar är det få poliser ute, menar de.

– Det är bara på helgnätterna man ser polisen ute, säger Simon Olsson.

Arbetskamraten Ola Lundahl flyttar snart in till centrala Trelleborg, men han är inte orolig över att han ska bli störd av oljudet.

– Jag sover igenom det mesta, säger han.

Anna Thulin
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons