Annons

"Jag har alltid velat hjälpa människor"

Mycket handlar om innebandy för Julia Nilsson. Träningen med laget Palmstaden sker tre gånger i veckan men därutöver finns socionomdrömmen och, såklart, förberedelserna inför Trelleborgs lucia.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2009
Foto: 
Tre gånger i veckan tränar Julia innebandy med Palmstaden.
Tre gånger i veckan tränar Julia innebandy med Palmstaden.Foto: 

TRELLEBORG. – Innebandyn betyder mycket för mig, jag trivs väldigt bra i den sporten och känner mig trygg där. Och det går rätt bra för oss, berättar Julia.

I sju år har innebandyn varit en stor del av hennes liv. Något hon blev lockad till av storebror Joppe som själv var en aktiv innebandyspelare. För tillfället ligger laget i division 2.

Annons

När hon inte spelar innebandy går hon andra året på barn- och fritidsprogrammet på Söderslättsgymnasiet och drömmer om att få arbeta med människor.

– Om betygen räcker till skulle jag gärna bli socionom, men i första hand vill jag helt enkelt arbeta med människor, både unga och gamla. Jag har alltid velat hjälpa människor.

Mellan läxläsning och innebandyträningar umgås hon med vänner, pojkvän och familj. Mycket annat hinns inte med när nu mycket tid ägnas åt att öva inför luciaframträdandet.

– Det var min mamma som anmälde mig. Men förberedelserna har gått bra, trots att jag själv aldrig har sjungit i kör tidigare, säger Julia. Det skulle vara jättekul att bli Trelleborgs lucia, och även en stor utmaning. Att få visa att man vågar.

Lucas Dietrichson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons