Annons

Jag – en dålig trelleborgare?

Jag känner mig som en dålig trelleborgare. Åtminstone ibland.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2009
Fanny Johansson
Fanny JohanssonFoto: 

På senare år har jag aktat mig riktigt noga från att säga att här aldrig händer något. Jag skulle aldrig få för mig att använda öknamnen trellehulla eller trellehåla. Och jag kastar mig gärna in i en diskussion om varför Trelleborg är bästa stället att bo på. Men ändå kan jag känna mig dålig.

Mest märks det på sommarhalvåret när alla får ny energi, vaknar till liv och blir sådär påhittiga. Då arrangeras det föreläsningar, komiker kommer till stan, föreningar ordnar marknader och konserter... Allt medan jag går och väntar på Mikaeli-helgen eller skyller på att vädret är så ostadigt och att jag inte vet vad som händer när så att jag inte hinner planera. Och så bara bara missar eller glömmer jag stora delar av det som faktiskt händer.

Annons

Egentligen vill jag hinna gå på allt. Jag vill lyssna när musikkårerna spelar i Stadsparken på kvällarna, jag vill se konstutställningarna runt om i kommunen och jag vill vara med och vifta med en flagga på nationaldagsfirandet. Jag vill ha en massa svårslagna minnen att se tillbaka på när det blir höst.

En klen tröst i sammanhanget är att jag är ganska säker på att jag inte är ensam om det här. Ibland kan vi förstås skylla på att det gjorts för lite reklam, eller att vädret är dåligt. Men oftast funkar inte de ursäkterna.

(Det finns ju i och för sig också de som inte uppskattar det som ordnas, för självklart tycker jag inte att man ska springa runt och vara publik som ren välgörenhet. Men jag räknar inte riktigt med den kategorin, för jag tänker att alla gillar väl något? Man kan inte hata allt som händer i en kommun. Då bor man nog inte kvar så länge...)

Det är viktigt att säga när man tycker något är bra. Och att uppmärksamma det genom att delta. I sommar ska jag bli bättre på framför allt det sista. Jag har två veckors semester och jag har bestämt att det längsta jag får åka är till Stockholm. Och då max ett par dagar.

Pengarna jag sparar på det ska jag investera i ett regnställ. Tiden jag sparar ska jag ägna åt att läsa igenom en sådan där evenemangskalender tills jag kan den utantill. Sedan är det bara att ge sig ut i den trelleborgska sommaren och uppleva!

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons