Annons

"Jag är inte i Skåne för att ge löften"

Trelleborg • Publicerad 29 november 2006

En utbyggnad av E 22, där även E 6 ingår, diskuterades vid transportminister Åsa Torstensson Skånebesök på onsdagen.

Några konkreta löften kunde ministern dock inte ge.

Annons

– Jag vill se över vilka möjligheter som finns. Därför gör vi en snabb översyn tillsammans med Vägverket, säger ministern.

Transport- och infrastrukturministern Åsa Torstensson träffade delar av den politiska ledningen för Region Skåne ipå onsdagen.

Temat för transportministerns Skånevisit var uteslutande trafikfrågor i Skåne. En utbyggnad av E 22, där även E 6 nämns, fördes framför allt upp på dagordningen.

Men några konkreta besked om en snar utbyggnad av E 6 kunde Torstensson inte ge under sin Skånevisit.

– Jag vill se migom i olika delar av landet för att se hur medel till budgeten ska fördelas.

Kan du ge något löfte om en utbyggnad av E 6 mellan Vellinge och Trelleborg?

– Jag är inte i Skåne för att ge löften. Syftet med min resa hit är att få en samlad bild av hur infrastrukuren fungerar. Dessutom vill jag se hur man framöver kan hitta samarbetslösningar i olika projekt, bland annat vägbygge, med det privata. Jag vill att man finner nya samarbetsformer mellan det offentliga och till exempel näringslivet, säger Torstensson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons