Annons

"Jag är ganska bra på att sålla"

Vitt och minimal arbetsyta som till största delen täcks av datorskärm med tillhörande tangentbord. Ulf Bingsgårds skrivbord är kliniskt rent från det mesta.
Trelleborg • Publicerad 21 september 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Pennorna är prydligt placerade i vitt plåtställ strax bredvid datorn, pärmarna står på rad i hyllan.

– Jag har beställt möblerna med hjälp av en inredningsarkitekt. Ett av mina krav var just att skrivbordet skulle vara litet. Då har man inte utrymme till att samla på sig massa papper, säger han.

Annons

Men läget skulle lätt kunna vara annorlunda. Varje dag landar högar med post, tidningar och reklam på Ulf Bingsgårds skrivbord.

– Jag är ganska bra på att sålla i det som kommer in. Viktig post läser jag och sätter in i pärmar om det behövs. Sen får jag också flera olika branschtidningar. Dem brukar jag läsa hemma och reklamen hamnar i pappersåtervinningen.

Skrivbordet är också i det närmaste fritt från personliga föremål. Familjefotona lyser till exempel med sin frånvaro. Men Ulf Bingsgård betonar trots det att han har satt sin personliga prägel på så väl skrivbordet som övrigt möblemang.

– Alla saker här inne är ju mina och jag har valt dem. Men sen är det ju faktiskt så att jag inte ska sitta vid skrivbordet hela dagarna. Det viktigaste i jobbet är att träffa folk.

Psykologen Donna Dawson menar att ett skrivbord i högsta grad speglar ägarens personlighet. Totalt skiljer hon ut sex skrivbordstyper med tillhörande personlighet. En av dem kallas det organiserade skrivbordet: "Minimalistiskt och prydligt. Personen bakom, bekräftelsehungrig och ofta något ojämn i humöret. Kan få hysteriska utbrott, speciellt om hon eller han känner sig orättvist behandlad".

– Haha, nej jag känner inte igen mig i det. Däremot är jag en ganska otålig person.

Nedräkningen till den politiska kraftmätningen som väntar om ganska exakt ett år har redan börjat. Från skrivbordet i rådhuset kommer valstrategier dras upp och politiska agendor att sättas. Ulf Bingsgård tvekar inte om vad som blir hans hjärtefråga.

– För mig handlar det om att vidareutveckla Trelleborg. Att fortsätta i samma riktning som tidigare. Till exempel att släppa in flera privata aktörer i skola och äldrevård. Vi ska inte skrämmas av förändringar utan se dem något positivt. Vi är ingen obetydlig småstad längre.

Vilken tror du väljarna ser som den viktigaste frågan?

– Infrastrukturen. Till exempel pågatågen och E6an. Jag tror att många invånare ser det som väldigt angeläget att kunna pendla till Malmö eller kanske till Köpenhamn. Hela regionen hänger ju ihop.

Annons

Det är också väljarna som den 19 september 2010 bestämmer om Ulf Bingsgård får sitta kvar vid sitt skrivbord. Eller om han får söka sig andra arbetsuppgifter. Men Ulf Bingsgård är övertygad om att väljarna kommer att ge sitt stöd till honom och Trelleorgsalliansen.

– Absolut. Nu har vi haft tre år på oss att visa vad vi går för. Om vi tydligt kan visa vart vi vill ta Trelleborg kommer vi också att vi vinna valet.

Vad gör du om ni trots det skulle förlora den politiska makten?

– Det vet jag faktiskt inte riktigt. Men sådana är demokratins spelregler, någon vinner och någon förlorar.

För Ulf Bingsgårds del blir valet 2010 hans tredje valrörelse. Idéerna som skapats vid skrivbordet ska då föras ut till politiska tal, valstugor och debatter. Något som han ser fram mot med blandade känslor.

– Jag har blivit ganska skeptisk mot just valstugorna. Idén att alla samlas på torget på lördagar känns gammaldags. Men valrörelserna är ju också då allting ställs på sin spets för oss politiker. Så den delen känns alltid spännande.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons