Ja till vindkraftverk i Hemmesdynge

Samhällsbyggnadsnämnden säger ja till bygglovet för vindkraftverket i Hemmesdynge, trots att en rad grannar uttalat sig emot byggplanerna.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2013
Foto: Bass Nilsson

Det handlar om ett ärende med en gammal historia. Redan 2008 fanns det planer på att bygga ett vindkraftverk på fastigheten. Den gången blev det avslag. Två år senare kom det in en ny ansökan, men den gången sade militären nej och det blev inget av det då heller.

Men tredje gången gillt kan det bli ett vindkraftverk på fastigheten, trots att många närboende är emot. Försvarsmakten har ändrat sig och säger numera ja till vindmöllan.

Nu säger samhällsbyggnadsnämnden ja till bygglovet, men på grund av det stora motståndet från grannarna räknar samhällsbyggnadsförvaltningen med att beslutet överklagas.

Verket som fått bygglov har en totalhöjd på mellan 85 och 95 meter.

Ann Ekstrand
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.