Annons

Ja till tre nya matbutiker

Byggnadsnämnden sade på sitt senaste sammanträde ja till nya detaljplaner som ger förutsättningar för tre nya matbutiker i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2003

I planen för det centrala kvarteret Phylatterion, i korsningen Bryggaregatan/Hedvägen där Lidl planerar bygga en butik på cirka 1 500 kvadratmeter, finns även utrymme för ytterligare en lika stor butik. Medan Lidl vill bygga en butik i kvarterets östra del, mot Bryggaregatan, ligger den planerade andra butiken i kvarterets västra del, mot Karbingatan. många planer Lidl vill inte kommentera planerna på en etablering i Trelleborg, men enligt byggnadsnämndens ordförande Kjell Nilsson (s) kan den butiken börja byggas redan inom ett år. - Detaljplanen kan antas av kommunfullmäktige i september eller oktober och bygget kan starta ett halvår efter det, säger Kjell Nilsson. Förutom de båda matbutikerna finns planer på annan handel i bottenvåningen på det hus i kvarteret där Nordisk transport håller till. Byggnadsnämnden sade även ja till detaljplanen på Ståstorp, norr om Hedvägen precis väster om rondellen vid Västra Ringvägen, där Coop (Konsum) planerar en butik. ingen tidsplan Etableringschefen på Coop Lars Nilsson säger emellertid att han inte kan ge något tidsperspektiv på när spaden kan sättas i jorden för den nya butiken, som enligt detaljplanen kan bli upp till 9 000 kvadratmeter, varav 3 000 kvadratmeter livsmedel. - Vi arbetar vidare med frågan, säger han. Coop har aviserat att det inte finns något intresse förrän Hedvägen förlängts ut till E6 och Västra Ringvägen nordost till väg 108. Det skulle betyda att etableringen dröjer ett antal år. Det var i början av 1999 som Konsummedlemmarna i Trelleborg röstade för att lägga ner den egna föreningen och gå upp i Kooperativa förbundet. Genom beslutet lämnades rörelsen och fastigheterna över till KF centralt och medlemmarna fick istället ett löfte att en ny stormarknad skulle byggas på väster i Trelleborg.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons