Annons

Ja till plank mot buller

Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg säger ja till bygglov för ett bullerplank vid rondellen i korsningen Hedvägen/Bryggaregatan.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2013

Bullerplanket ska byggas i den norra delen av Bryggaregatan, på den östra sidan, vid cykelbanan. Syftet är bland annat att skydda trädgårdarna i fastigheterna från buller från trafiken.

Det är tekniska förvaltningen på kommunen som sökt bygglov för bullerplanket. Planerna att bygga ett bullerplank för att skydda de boende i husen vid Bryggaregatan från buller väcktes för ett bra tag sedan. Men när tekniska förvaltningen tidigare sökte bygglov för ett 2,5 meter högt plank, fick det förslaget bakläxa och skickades tillbaka för ny utredning.

Annons

Tekniska förvaltningen föreslår nu ett två meter högt plank. Dessutom ska den översta delen av planket bli genomskinlig. Planket ska också förses med växtlighet för att skapa en trevlig miljö. Det kan handla om blommor eller om klängväxter på planket.

Planket följer detaljplanen och grannarna har därför inte hörts innan beslutet fattades.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons