Annons

Ja till planer på 260 nya villor

Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg säger ja till att gå vidare med planer på 80 nya villor i Skegrie och 180 villor på Västervång.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2011

När det gäller Västervång ville dock Miljöpartiet och de flesta av alliansens ledamöter i nämnden skicka tillbaka förslaget för mer utredning.

– Vi menar att man inte bör ta så mycket bra jordbruksmark i anspråk för utbyggnaden, säger Bertil Ohlsson (MP), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Under diskussionens gång stod det emellertid klart att inte alla från alliansen höll med, utan beslutet blev att trots allt gå vidare även med planerna vid Västervång.

Det handlar om det område som innesluts av den planerade nya vägen från Västra ringvägen upp till väg 108. Sammanlagt ska det enligt planerna byggas 180 nya villor på området. Planen skickas nu ut på samråd.

– Vi får se vilket beslut det blir i slutänden, säger Bertil Ohlsson.

När det gäller planeringen i Skegrie fanns inga meningsskiljaktigheter i nämnden. Planeringen handlar om ett område i de södra delarna av byn, söder om Byavägen och öster om Albäcksån. Längs med ån finns ett område med strandskydd på 100 meter.

Även den planen ska nu ut på samråd.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons