Annons

Ja till planen för rättspsyk

Kommunstyrelsen i Trelleborg säger ja till att gå vidare med planeringen för ett rättspsykiatriskt centrum vid Mellanköpinge i Trelleborg. Enda parti som var emot var Sverigedemokraterna.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2013

SD har som argument mot planerna att det är fel att bygga rättspsyk på fin åkermark. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) anser emellertid att centrumet är så viktigt för samhället att man får tåla att åkermarken utnyttjas till det.

-Länsstyrelsen har inte heller i sitt tidigare yttrande sagt något om placeringen på åkermark, säger han.

Annons

Däremot har länsstyrelsen inte heller uttryckligen sagt att samhällsintresset i det har fallet går före bevarandet av den goda åkermarken.

-Det vore bra om vi fick ett sådant uttalande från länsstyrelsen, säger Ulf Bingsgård. För det finns fortfarande en oro i den frågan.

Det är andra gången som planen för Rättspsyk är uppe i kommunstyrelsen för yttrande. Den här gången handlar det om att planen ska ställas ut för granskning.

Ulf Bingsgård menar också att förslaget att placera centrumet ute på landsbygden inte kan bli aktuellt.

-Jag tror att det är en förutsättning att centrumet ligger tätortsnära, inte minst för personalens skull, säger han.

Ulf Bingsgård menar att de ungefär 120 arbetstillfällena är bra för Trelleborg och att den forskning och utbildning som ska ske på Rättspsyk även kan ge stimulans till utbildning på Campus Trelleborg.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons