Annons

Ja till plan för att inte försena E 6

En väg intill biotopskyddade Albäcksån fick politikerna att tveka. Men trots en stor portion tveksamhet röstade fullmäktige i måndags igenom förslaget till detaljplan.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2007

Målet med en detaljplan för området som ligger norr om Skegrie byaväg, är att kunna bygga nya bostäder. Planen omfattar bland annat en väg som ligger precis intill Albäcksån. Trafiken ska ledas in via nya vägar och en av dessa löper parallellt med Albäcksån som är ett biotopskyddat vattendrag. Tveksamheten kring att anta planen sammanfattades av kommunalrådet Ulf Bingsgård (m).

– Antar vi inte planen riskerar vi att försena E 6 och det vill vi inte. Det är viktigt att vi kommer vidare i den processen, sa Ulf Bingsgård.

Annons

Miljöpartiets Anders Svensson deklarerade att man i stället borde anlägga ett grönområde längs ån och att partiet inte tänkte delta i beslutet.

Inte heller sverigedemokraterna deltog i beslutet eftersom partiet ansåg marken olämplig för bostäder.

Göte Nilsson och Bodil Francke-Olsson båda (spi), ansåg att planförslaget borde återremitteras så att Vägverket kunde ta ställning till en ny vägdragning.

Folkpartisten Bert Ekstrand ansåg även han att vägen går för nära ån men var rädd för att en eventuell ändring skulle hota utbyggnaden av E 6.

Med rädsla för att försena utbyggnaden av E 6 hörsammades inte kravet på återremiss utan i stället antogs detaljplanen.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons