Ja till nytt förslag för Stavstensudde

En enig kommunstyrelsen i Trelleborg säger ja till det nya förslaget till utbyggnaden av Stavstensudde. Nytt är bland annat att det inte finns någon bebyggelse norr om Skåre på grund av att marken där inte lämpar sig för bostäder.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2004

Tidsmässigt planeras nu för en utställning av den fördjupade översiktsplanen som kommunstyrelsen sagt ja till. Därefter handlar det om detaljplaner för den första etappen av utbyggnaden.

– Om allt går som det ska kan detaljplanerna vara klara i juni/juli nästa år, säger Egil Ahl.

– Och byggstart kan det bli hösten 2005 för den första etappen, säger Lars Christensson (m), vice ordförande i kommunstyrelsen. Om allt går som planerat kan de första husen stå klara under 2006.

Det handlar i första etappen om åtta olika grupper av hus, byar, med cirka 20 hus i varje by. Det finns fyra exploatörer som kommunen har klara: Peab, Skanska, BoKlok samt Abitare. Dessutom pågår förhandlingar med åtminstone en ytterligare exploatör för den första etappen av utbyggnaden på Stavstensudde.

Planerna på en golfbana kring de nya bostadsområden är kända sedan tidigare.

Det handlar i första hand om en utbyggnad med nio hål och senare ytterligare nio. Visserligen ligger dragningen av den nya E 6 utanför det område som planeras på Stavstensudde men det påverkar ändå projektet.

– I kulturutredningen pekas det på vikten av att Maglarps by kan ansluta till det nya området utan E 6 som en barriär emellan, säger Egil Ahl (s), kommunstyrelsens ordförande.

I ett alternativ går E 6 in i Trelleborg norr om Maglarps by, vilket är att föredra om byn ska kunna ansluta till det planerade nya området på Stavstensudde.

Lasse Bryggare

:0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.