Annons

Ja till nya villor i grönområde

Det är fritt fram för kommunen att planera för ett 20-tal villor i Smygehamn, väster om Netzéns väg. Länsstyrelsen avslår några grannars överklagan av den nya detaljplanen för området, som i dag är ett grönområde.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2013

Grannarna har bland annat oroat sig för trafikökningen i området. De anser att infarten till Netzéns väg från väg 9 redan i dag är trafikfarlig och att det kommer att bli ännu värre om fler bilar ska trängas där.

Några tycker också illa om att man bygger bostäder på ett grönområde. De påpekar att området är välbesökt av olika sorters djur, och är även ett populärt utflyktsmål för skolbarn.

Annons

Länsstyrelsen ställer sig ganska kallsinnig till grannarnas farhågor. Vad gäller trafiken så tycker man inte att det finns något som tyder på att problemen blir så stora att planen måste skrotas. Den besvärliga trafiksituationen vid infarten från väg 9 får lösas i ett annat sammanhang.

Att det byggs på naturmark är inte heller något som länsstyrelsen tar hänsyn till, eftersom man anser att det är upp till kommunen att bestämma hur man vill utnyttja marken. Det faktum att det finns många djur i området är inte heller tillräckligt för att upphäva planen.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons