Annons

Ja till flyktingbarn i Gula villan

Till slut gav Socialdemokraterna med sig. På måndagen röstade partiet ja till att bygga om Gula villan till boende för ensamkommande flyktingbarn.
Trelleborg • Publicerad 27 september 2011
Foto: Claes Nyberg

Socialdemokraternas ändrade inställning i frågan kom först efter att man krävt ett svar från servicenämndens ordförande Gunnar Grafström (M) om huruvida villan var godkänd för boende. När Grafström svarade ja röstade Socialdemokraterna för en ombyggnad, men passade även på att dela ut en del kängor för hur ärendet hanterats.

– Det är angeläget att vi har bra boenden till dem som vi tar emot. Ni har hanterat det här uselt men vi väljer att tro på Gunnar Grafström. Vi ställer oss bakom förslaget, och eftersom man redan har börjat renovera så är det väl klokt att man gör det färdigt, sa oppositionsrådet Catherine Persson (S).

Annons

Sverigedemokraterna beklagade Socialdemokraternas vändning. Partiet yrkade redan i början av mötet att frågan skulle lyftas ur dagordningen eftersom fullmäktige i juni fattade beslut om att inte bygga om Gula villan.

– Vi kan inte ha en ordning där yrkanden som fått avslag kommer upp igen som om de vore återremitterade, sa oppositionsrådet Per Klarberg (SD) och uppmanade presidiet att lyfta frågan ur dagordningen, vilket presidiet alltså valde att inte göra.

Sverigedemokraterna argumenterade också för att man inte skulle lägga 14 miljoner kronor på en om- och tillbyggnad av Pilevallskolan, i första hand till en F-7-skola och på sikt till en F-9-skola. Sverigedemokraterna ansåg det angelägnare att bygga om Serresjöskolan och yrkade på att fullmäktige skulle avvakta med beslutet tills partiets motion om att göra Serresjöskolan till F-9-skola behandlas vid nästa fullmäktigemöte. Partiet fick även i den frågan nobben.

– Om vi ska hinna bygga om Pilevallskolan till höstterminsstarten så måste vi ta beslut nu, sa bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä (M) och fick en överväldigande majoritet av fullmäktige med sig.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons