Annons

Ja och nej till friskolor

Trelleborgs kommun säger både ja och nej till att elva fristående gymnasieutbildningar etableras i Malmö.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2014

Bildningsförvaltningen tycker att det redan finns en överetablering av gymnasieutbildningar i sydvästra Skåne, och att ännu fler skulle få stora konsekvenser för den kommunala gymnasieskolan.

– Eftersom utbudet är så stort och elevantalet sjunker så tycker vi att inte att man ska starta fler eftersom det driver upp kostnaderna, säger bildningschefen Barbro Melander.

Annons

Politikerna i den styrande femklövern vill dock att Skolinspektionen ska beakta frågan om elevernas valfrihet när man beslutar om tillstånd.

– Vi respekterar förvaltningens åsikt men vi tycker ändå att valfriheten har en viss betydelse, säger Lars Mikkelä (M), ordförande i bildningsnämnden.

Nämnden var dock inte överens vid sitt möte i förra veckan. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna ville att nämnden skulle stå bakom förvaltningens nej, men fick ge sig efter votering.

Fanny Nyberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons