Annons

IT-företag öppnar i Trelleborg

I september startar ett datorföretag sin verksamhet i Trelleborg. Tre personer anställs av det danska webbtjänstföretaget Zmag.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2007
Mikael Nilsson säljer nu spelbutiken Core Store för att satsa på ett nytt företag. Bild: Martin Albinsson
Mikael Nilsson säljer nu spelbutiken Core Store för att satsa på ett nytt företag. Bild: Martin AlbinssonFoto: 

– De vill ha in mig som försäljningschef och delägare, och jag kommer i min tur att anställa två säljare. Jag börjar annonsera om platserna i augusti, säger Mikael Nilsson.

Han har under våren samarbetat med det danska företaget och sålt in deras produkt till bland annat TT-Line och hotellkedjan Petit Hotel.

Annons

Webbföretaget säljer licenser till ett datorverktyg. Tanken är att man med verktygets hjälp ska få känslan av att bläddra i en papperskatalog, fast på datorskärmen. Dessutom kan företagen som köper programmet få statistik på vilka katalogsidor som är mest lästa, och vem som läser vad. Nu vill Zmag expandera ytterligare. Utsikerna är goda, tror Mikael Nilsson:

– Det är en unik möjlighet, marknaden är enorm. När företaget startade 2005 var de två stycken, nu har Zmag 28 anställda och till hösten blir vi alltså över 30 stycken. Jag fick välja att lägga verksamheten där jag ville, och eftersom Trelleborg ligger mig varmt om hjärtat blir det här.

Mikael Nilsson driver idag tv-spelsbutiken Corestore på Algatan, och försökte länge kombinera det med samarbetet med Zmag. Men att driva butiken tog för stor del av tiden och arbetet med Zmag blev lidande. Mikael Nilsson berättar hur de danska ägarna med glimten i ögat lät honom förstå det:

– De ringde mig för ett tag sen och frågade om jag sålde många spel. Jodå, visst gör jag det, sa jag. "Det märks", sa de då, "eftersom du inte säljer in mycket åt oss".

Mikael skrattar av minnet. Men det ringde samtidigt en klocka, och han beslöt sig trots goda försäljningssiffror i spelbutiken för att sälja den och satsa helhjärtat på Zmag. Väntan på rätt köpare till spelbutiken har dock dragit ut på tiden, men nu tror Mikael att han har hittat dem.

– Jag har några seriösa intressenter, så om allt går vägen blir det ett ägarbyte redan i juli, säger han.

Martin Albinsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons