Isdans till stadens ära

Trelleborg • Publicerad 17 mars 2007
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Böst, sjöormen och konståkning. Går det ihop? Ja, i en jubileumsshow på is.

Det var fullsatt i Söderslättshallen när Trelleborgs Konståkningsklubb bjöd på jubileumsshow under lördagseftermiddagen. Åkare mellan 3 och 49 år uppträdde i en kavalkad med mycket värme och humor i numren. Första halvan gick i förra årets fotspår ochb hämtade inspiration från Astrid Lindgrens värld. Menslutet av showen var specialdesign ad till Trelleborgs ära, med tanke på 750-årsjubileet. Joachim Bäckström gästade och sjöng medan åkarna svävade fram runt honom.

Malena Björner och Lasse Svensson var konferencierer på svajiga skridskor och fick många skratt från publiken när de framförde en egen pardans på is.

– Jag har faktiskt tränat. På en frusen sjö i Hyllarp...hävdade Lasse Svensson och drattade på magen för femtioelfte gången.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.