Annons

Isbanan riskerar försvinna

Den första veckan i mars stängs isbanan i Skanör. Det kan vara för gott. Ägaren Jonas Rosberg har erbjudit kommunen att ta över anläggningen men inte fått något svar.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2009
Den första veckan i mars stängs isbanan i Skanör. Det kan vara för gott. Arkivbild: TA
Den första veckan i mars stängs isbanan i Skanör. Det kan vara för gott. Arkivbild: TAFoto: 

Ryktet har spritt sig bland de unga skridskoåkarna och deras anhöriga: det är sista säsongen för isbanan på Bäckatorget i Skanör. Något måste göras.

Nu pågår en namninsamling för att få Vellinge kommun att ta över anläggningen. Det är en önskan som även nuvarande ägaren ICA-handlaren Jonas Rosberg när.

Annons

- I våras erbjöd jag kommunen att köpa anläggningen och sköta driften, men än har jag inte hört någonting. För isbanan har jag satt ett pris på 300 000 kronor och den årliga driftskostnaden uppgår till ungefär 350 000 kronor.

Det var Jonas Rosberg som 2006 kläckte idén om en konstisbana i Skanör. Kommunledningen var med på noterna, under förutsättning att Rosberg ordnade finansieringen. Tillsammans med lokala näringsidkare och privatpersoner lyckades han få ihop pengar som räckte till inköp och till en del av driften. Kommunen bekostade el och vatten, cirka 80 000 kronor per år. Men enligt ett beslut i kommunstyrelsen är anslaget begränsat till tre år. Det löper ut med säsongen 2008/2009.

Nu är också sponsorpengarna på upphällningen. Jonas Rosberg har fått ta ur egen ficka för att driva isbanan. Det har han inte lust med längre.

- Men eftersom isbanan har varit så uppskattad, hoppas jag att den får vara kvar och att kommunen vill ta över och driva den. Bo Persson är gatuchef i Vellinge kommun och känner till den pågående namn-aktionen. Men han kan inte ge något svar på vad som skall hända med isbanan.

- Jag vet att Jonas Rosberg vill att kommunen skall ta över anläggningen. Men eftersom Skanörs centrum skall byggas om, hänger mycket i luften. Det är inte lätt att vare sig placera eller förvara en isbana.

Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons