Annons

Isaksson gör Bingsgård sällskap

Hallå där Jan Isaksson (M), ordförande i Trelleborgs hamnbolag, som i kväll är bisittare på kommunalrådet Ulf Bingsgårds pubkväll.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2014
Jan Isaksson.Foto: Tomas Nyberg

Har du varit med på någon politisk pubkväll förut?

- Nej. Det är ju ett sätt att träffa människor som kanske inte går på politiska möten, i en annan arena. Så jag väntar mig mer samtal än politiska manifestationer.

Annons

Hur ser du på hamnens utveckling och framtid?

- Med ett ord: positivt. Det finns ju en debatt om tillfarterna, men jag tror att oavsett hur man väljer vill nog alla att man ska ha ordentlig infrastruktur till hamnen. Så det kommer inte att bli någon hämsko.

- Och när vi ordnat tillfarterna, kan vi utveckla hamnen då? Ja, det tror jag. I dag har vi en mindre del av godset på kombitrafik, det vill säga det körs på järnväg fram till 10-15 mil från destinationen och lastas sedan om till vägtrafik. Genom att utnyttja järnvägens potential hjälper vi också kunderna att frakta gods mer miljövänligt.

Du är ju pappa till målvakten Andreas Isaksson. Är det inte risk att folk kommer för att snacka fotboll?

- Ha ha, nej det tror jag väl inte! Visst har jag ett stort fotbollsintresse, men det är hamnfrågorna som är dominerande i Trelleborg. Men jag pratar gärna fotboll också!

Maria Sällberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons