Annons

Irriterad badvakt släckte ljuset

En badvakt släckte ljuset i simhallen när barnen vägrade gå upp ur bassängen. "Jag förstår att badvakten blev arg" säger badhuschefen Jon Norén som samtidigt tillägger att det inte ska upprepas.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2004

När barnen vägrade lämna simbassängen blev badvakten så irriterad att denne släckte ljuset i simhallen. 21 barn mellan tio och sexton år befann sig då i vattnet och ett tiotal föräldrar satt på läktaren. Enligt badhuschefen Jon Norén har handlingen, som inträffade tisdagen den 21 september, provocerats fram.

– Badvakten hade sagt till barnen ett flertal gånger att de måste gå upp ur bassängen, men tappade till slut tålamodet.

Annons

Han menar att barnen aldrig utsattes för någon fara.

– Detta var en grupp simmare i träning. Det var aldrig någon risk för barnen. Men naturligtvis har vi diskuterat detta med personalen och det ska inte upprepas.

Att simklubben inte respekterar tiderna är inte första gången hävdar badhuschefen:

– Trelleborg Kappsimklubb har träningstid mellan klockan åtta och nio på tisdagskvällar och de måste vara ute ur gamla simhallen senast klockan 21.25 eftersom våra badvakter slutar klockan 21.30. På den tiden ska de även ha hunnit städa efter sig i omklädningsrummen. Detta har skötts dåligt av klubben enligt badvakterna. Och det har varit strul varje tisdag, säger badhuschefen.

En av föräldrarna till barnen har nu skrivit ett brev till kommundirektör Rutger Persson om händelsen. Föräldern hävdar att badvaktens agerande bottnar i en konflikt mellan Trelleborgs simsällskap och Trelleborg Kappsim, och att badvakterna ska ha tagit ställning för Trelleborgs Simsällskap, något som badhuschefen bestämt förnekar.

– Nej, vi har samma regler för alla, vad de sen tycker personligen är deras ensak, säger han.

Camilla Erkenfeldt Widestrand

0410-545 41

camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons