Annons

IOGT-NTO satsar på socialt företagande

IOGT-NTO:s Kamratföreningen Allianz har mycket på gång. I slutet av månaden startar föreningen ett socialt kooperativ och nu på onsdag har man en föreläsning om spelberoende.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2008
Staben är samlad. Stefan Flensburg, Staffan Vandling och Benny Jönsson håller i trådarna hos Kamratföreningen Allianz. Bild: Claes Nyberg
Staben är samlad. Stefan Flensburg, Staffan Vandling och Benny Jönsson håller i trådarna hos Kamratföreningen Allianz. Bild: Claes NybergFoto: 

Kamratföreningen Allianz har drygt 150 medlemmar och håller sedan ett drygt år tillbaka till högst upp i det gamla Posthuset på Kontinentgatan. Här är morgonduschen just över.

- Då har vi frukostklubb. Människor kommer hit och fikar. Man kan inte påverka folk om de är trötta och hungriga, säger föreningens ordförande Benny Jönsson.

Annons

Dagtid har man sedan olika cirklar i till exempel datorkunskap och kultur. På kvällstid erbjuder man ofta föreläsningar, till exempel på onsdag klockan 19 då Curt Thapper kommer på besök och föreläser om spelberoende.

I månadsskiftet februari-mars sätter Allianz igång med en ny verksamhet. I samverkan med andra aktörer ska man starta ett socialt företag.

- Vi ska bygga en verkstad och det ska mynna ut i ett kooperativt företag, säger Benny Jönsson.

Föreningen har hyrt en lokal som nu ska byggas om. Allianz ska sedan sälja rehabiliteringsplatser för ungdomar i åldern 16-25 år som bedöms ligga i riskzonen för missbruk.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons