Annons

Intrång på naturreservat

Någon har satt upp en båtvinsch på Beddinge strandhed. Nu anmäls det hela till länsstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2006

Det är Östra Beddingestrands vägförening som anmäler det inträffade till länsstyrelsen.

I ett brev beskriver vägföreningen händelsen för länsstyrelsen.

Annons

Enligt föreningen handlar det om att någon olovligen satt upp en båtvinsch på sandklitterna i naturreservatet Beddinge strandhed.

"I samband därmed har också en bergtall skadats genom att grenar brutits av" skriver föreningen i sitt brev till länsstyrelsen.

Enligt vägföreningen strider det grovt mot bestämmelserna för naturreservatet att sätta upp en båtvinsch och bryta av grenar på en av tallarna.

Efter att haft kontakt med länsstyrelsen har vägföreningens styrelsen nu beslutat att anmäla det inträffade för att länsstyrelsen ska kunna agera mot den olagliga båtvinschen.

Vägföreningen framhåller i sitt brev vikten av att alla följer de regler som skyddar reservatet för olaga intrång.

Beddinge strandhed söder om väg 9 fick förordnande som naturvårdsområde 1996. Genom den nya miljöbalken har området blivit naturreservat.

Tidigare tillhörde strandheden Beddinge golfbana. När man slutade spela golf på området 1994 bildades naturvårdsområdet på ungefär åtta hektar. Strandheden är en av de få öppna luckorna som finns kvar på denna del av sydkusten.

Strandheden har öppna partier av rished med ljung med många örter. På området finns talldungar som är viktiga för både häckande fåglar och flyttfåglar. Det finns även fridlysta växter, som fältsippa. Ensamma träd av bergtall och tall samt buskar av vresros och vide växer på området.

På Beddinge strandhed finns många fjärilar, bland andra malörtskapuschongfly samt klocksäckspinnare.

Ett naturreservat är ett värdefull område som skyddas med stöd av miljöbalken. Reservaten har särskilda bestämmelser om skydd och skötsel, olika för olika reservat.

Annons

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons