Annons

Intensiv påskhelg väntar järnvägsbygge

Järnvägsarbetet i Västra Vemmerlöv går in i ett intensivt skede. Under påskhelgen ska allt arbete med att dra kablar göras färdigt.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2012
Foto: 
Fredrik Hedebris och Kim Andersson på BCA gör mätarbeten innan det är dags att lägga ner kabelrännor längs med rälsen.
Fredrik Hedebris och Kim Andersson på BCA gör mätarbeten innan det är dags att lägga ner kabelrännor längs med rälsen.Foto: 
För Robert Ackerblad och Olle Hansson på Elektrobyggnad Sverige AB väntar en påskhelg fylld med arbete. På annandagpåsk ska alla nya elkablar vara uppe och justerade.
För Robert Ackerblad och Olle Hansson på Elektrobyggnad Sverige AB väntar en påskhelg fylld med arbete. På annandagpåsk ska alla nya elkablar vara uppe och justerade.Foto: 
Foto: 

Runt 30 personer arbetar just nu med att bygga ut järnvägsspåren på Trelleborgsbanan vid Västra Vemmerlöv. Norr och söder om Skytts Vemmerlövs gamla station jobbar man med att lägga ner kabelrännor bredvid rälsen.

Och längs rälsen kör olika maskiner som sätter upp och justerar nya elkablar.

Annons

-Det är mycket logistik för att få det att fungera, säger Håkan Olofsson, platschef hos huvudentreprenören BCA.

När det gäller arbetet med att sätta upp och justera nya kablar och ta bort de gamla ledningsstolparna blir det inget påsklov.

-Vi ska jobba hela påsken, dygnet runt. Alla gamla trådar och stolpar ska ner och så ska det dras upp nytt, säger Mattias Lundström på Elektrobyggnad Sverige AB, en av projektets underleverantörer.

Dessutom ska alla kablar signalprövas, ett tidsödande arbete.

-Det tar upp en rätt stor del av arbetet i helgen, upp mot tjugo timmar, säger Håkan Olofsson.

Arbetet följer så här långt tidsplanen. Men vintern satte under en period käppar i hjulet.

-Vi hade tjäle ner på 60 centimeter. Det ställde till det lite för oss och vi kom inte igång med kabelgrävningarna som vi skulle. Men vi ligger i fas igen, säger Håkan Olofsson.

Dränering och brunnar har grävts och växlar har lagts ner norr och söder om mötesrälsen i Vemmerlöv. Efter påskhelgens insats ska allt det gamla koppas bort och det nya systemet tas i bruk. Det återstår dock en del markarbeten.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons