Inte lika tufft som Gladiatorerna

Armar, fotbollar, foton och tröjor. Vinnaren av "Gladiatorerna" Wictor Magnusson Broder signerade sig genom barnen som besökte Funcamp på Östervångsstadion.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2013
"Han höll min hand när han skrev, kolla här höll han". Efter signeringen berättade Adea Kastrati, 14 år exakt hur Wictor Magnusson Broder, känd från tv-programmet "Gladiatorerna", höll i henne när han skrev sin autograf.
"Han höll min hand när han skrev, kolla här höll han". Efter signeringen berättade Adea Kastrati, 14 år exakt hur Wictor Magnusson Broder, känd från tv-programmet "Gladiatorerna", höll i henne när han skrev sin autograf.Foto: Anna Wahlgren

- Ja, en lokalkändis får jag väl räkna mig som nu. Särskilt barn känner igen mig, säger Wictor Magnusson Broder.

Tidigt i våras vann hann tv-programmet "Gladiatorerna" där så kallade vanliga människor tävlar mot gladiatorer i olika grenar och genom hinderbanor. Ungefär det väntade Wictor Magnusson Broder när han anlände till gräsplanen på Östervångsstadion på torsdagen. Till vardags arbetar han som brandman på Räddningstjänsten i Trelleborg och han kom i brandbil tillsammans med sina kollegor. Kollegorna som också fick ställa upp som motståndare genom de uppblåsta gummihinderbanorna som ställts upp på planen.

- Det var en tuff bana. Inte riktigt lika hård som i "Gladiatorerna", men det var mycket som liknade den, säger Wictor Magnusson Broder.

Funcamp är ett dagläger dit barn mot betalning kan komma och leka bland en massa uppblåsbara hinder, rutschkanor, klätterväggar och en fotbollsplan i gummi. Och när brandmännen kommit i mål, med Wictor Magnusson Broder först över mållinjen, var det barnens tur. Uppdelade i lag fick de tävla mot varandra innan det var dags för autografskrivande. Armar, fotbollar och idolfoton sträcktes fram mot Wictor som gillar uppmärksamheten.

- Jag tycker att det är jättekul att komma ut och träffa barn. Då får de chansen att ställa alla frågor de har om Gladiatorerna.

Är de lika stora och starka i verkligheten som det ser ut som på tv? Det är den vanligaste frågan enligt Wictor Magnusson Broder, och svaret är ja. Men i programmet var det tävling, när han är ute bland barn försöker han förmedla ett annat budskap.

- Det viktigaste är att ha kul, barn ska inte tävla på allvar. Jag hoppas att jag inspirerar dem till en aktiv fritid, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.