Annons

Insamlingen av festkläder sprids landet runt

Den lilla lokala insamlingen av balkläder har nu fått spridning över nästan hela landet, och arrangörerna är överväldigade. ”Det är så mycket kärlek,” säger Lovisa Magnusson.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2019 • Uppdaterad 3 maj 2019
Tjappe Larsson, diakon, Lovisa Magnusson och Maria Böös, kurator på Söderslättsgymnasiet, samlar ihop festkläder.
Tjappe Larsson, diakon, Lovisa Magnusson och Maria Böös, kurator på Söderslättsgymnasiet, samlar ihop festkläder.Foto: Nilla Olsson

Lovisa Magnusson ville egentligen bara skänka sin balklänning till någon som hade bättre användning för den. Ur den viljan har nu en växande insamling startat.

– Det är helt sjukt, vi trodde inte att det skulle bli så här. Vi tänkte göra något litet lokalt, men det har blivit så stort, säger Lovisa Magnusson.

Annons

Människor från alla håll, till och med så långt bort som Göteborg och Stockholm, har hört av sig och vill skänka festkläder. Även människor som inte har kläder vill hjälpa till, med till exempel smink och att sy upp klänningar.

– Vi håller oss till kläder just nu. Vi är nära balen nu, så vi satsar nog mer på att nå ut inför nästa års bal, säger Lovisa Magnusson.

Till nästa år tänker Lovisa Magnusson att man kan gå ut i god tid för att hitta människor som vill ha kläderna, och kanske satsa ännu större. Men en del har ändå fått hjälp redan i år.

– Vi har fått iväg några klänningar, men vi får in många också. Jag var nere nu precis, och då hade vi fått in 20 stycken, och fler ska komma i morgon, säger Lovisa Magnusson.

För den som vill komma och prova festkläder så finns det folk på plats på fredagar mellan klockan 15 och 17 i Västra Kapellet på Västergatan, eller så kan man ta kontakt via sociala medier. Men om man skulle vilja prova kläder lite mer diskret går det också att ordna, lovar Lovisa Magnusson.

– Jag hoppas inte att folk tycker att det är något skamfullt, jag tror inte det med tanke på att vi har mer miljötänk och begagnat i dag än tidigare, säger hon.

Även om insamlingen fått stor spridning och delats på flera håll i landet så har man fortsatt fokus på Trelleborg och närliggande kommuner.

– Men jag hoppas att folk i andra kommuner blir inspirerade och startar egna insamlingar, säger Lovisa Magnusson.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons