Annons

Insamling ska hjälpa föräldralösa

Trelleborgaren Emmy Sartell, går på Cybergymnasiet och idag, på världsaidsdagen, har hon en utställning och insamling till förmån för Röda Korset på skolan.
Trelleborg • Publicerad 1 december 2009
Foto: 
Emmy Sartell.
Emmy Sartell.Foto: 

TRELLEBORG. Varför gör du detta?

– Jag har varit medlem i Röda Korset sedan i maj och när jag sedan skulle göra mitt projektarbete ville jag göra någonting i anknytning till organisationen. På hemsidan såg jag att de just nu har ett globalt projekt som handlar om att hjälpa barn som blivit föräldralösa på grund av aids i södra Afrika och jag kände att jag ville bidra till det.

Annons

Vad kommer att hända på utställningen?

– Jag kommer att visa affischer med bilder och fakta från Röda Korset och det kommer också att rulla en film under hela utställningen. Jag samlar även in pengar som jag ska sätta in på Röda Korsets postgiro.

Vad kommer pengarna att gå till?

– I huvudsak kommer de gå till att hjälpa föräldralösa barn med utbildning, men även till kläder och mat.

Vad har du för förhoppningar på utställningen?

– Dels att jag ska lyckas samla in mycket pengar men också att visa på problemet och vad man kan göra åt det. Jag har fått mycket positiv respons och många har blivit nyfikna så jag hoppas att många kommer att komma förbi.

Lucas Dietrichson
Linn Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons