Insamling hjälper drabbad familj

– När det händer sådana här saker så vet man var man har varandra.
Det säger Camilla Hansson. Efter brandattentatet på Hovslagaregatan i söndags startade hon en hjälpinsamling till förmån för den drabbade grannfamiljen.
Trelleborg • Publicerad 25 november 2010
Foto: 
Camilla Hansson, till höger, startade insamlingen av kläder och saker till den utsatta familjen. Grannen Lina Mortensen hjälper också till med insamlandet.
Camilla Hansson, till höger, startade insamlingen av kläder och saker till den utsatta familjen. Grannen Lina Mortensen hjälper också till med insamlandet.Foto: 

Ett helt bord i vardagsrummet är belamrat med kläder, kängor och stövlar. I måndags startade Camilla Hansson på Hovslagaregatan en grupp på Facebook. Uppmaningen är att hjälpa den familj på tre vuxna och tre barn som utsattes för brandattentatet i söndags. Familjen räddades via balkongen men lägenheten blev kraftigt skadad.

– Jag tänkte på en gång att gå ut till vänner och fråga. Man förstod att de behövde pyjamasar och så. Sedan var det en kompis till mig i Norge som tyckte att jag skulle starta en öppen grupp på Facebook, säger Camilla Hansson.

Responsen har varit omfattande. Gruppen hade igår 55 medlemmar. På tisdagen hade 6-7 personer varit hemma hos Camilla Hansson och lämnat sina bidrag.

– Idag har jag gått till familjen med sex stora påsar och i förrgår gick vi dit med tre, säger Camilla Hansson när Trelleborgs Allehanda hälsar på under tisdagen.

Den drabbade familjen har inte frågat efter hjälpen, men Camilla Hansson konstaterar att det finns mycket som en barnfamilj behöver.

– Allt fattas ju. Man tänker framförallt på kläder, men de har tre små barn. Nappflaskor, barnvagnar, allt behövs.

Mannen i familjen kom hem till Camilla i måndags och tog emot en del saker.

– Han sa att det faktiskt finns goda människor. Och ja, det gör det, säger Camilla Hansson.

Hon känner obehag när hon tänker på brandattentatet.

– Visst är det en väldigt obehaglig situation. Det som känns bra är att människor redan blivit arresterade för det, säger Camilla Hansson.

Insamlingen kommer att fortsätta så länge familjen behöver akut hjälp. När försäkringsbolagen betalar ut ersättning räknar Camilla Hansson med att hjälpen upphör.

– Jag kommer att fortsätta tills de själva säger stopp, säger hon.

Anna Thulin
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.