Annons

Insamling av bh:ar på god väg

Redan en av de första dagarna som säcken stod framme kom en jätteleverans med bh:ar till museet.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2010
Museet och Rådhuset har hittills fått flest bh:ar. Museichefen Ingela Jacobsson hoppas att många fler kommer och lämnar fram till den 16 oktober.
Museet och Rådhuset har hittills fått flest bh:ar. Museichefen Ingela Jacobsson hoppas att många fler kommer och lämnar fram till den 16 oktober.Foto: 

Det var en kvinna som hade samlat ihop gamla avlagda underkläder hos både grannen och dottern som kom med ett av de första bidragen till kommunens Rosa bandet-insamling. Sedan dess har besöken varit mer sporadiska och donationerna lite mindre. Nu, med två veckor kvar av insamlingen, är säcken halvfull.

På museet ska Rosa bandet, och oktober som bröstcancermånaden, uppmärksammas på fler sätt. I en utställning visas konstverken som skapats av Trelleborgsprofiler, däribland TA:s chefredaktör Rickard Frank och museichefen Ingela Jacobsson själv. I utställningen ingår också skyltdockor som gestaltar olika kvinnokroppsideal från 1900-talet.

Annons

– Det blir en rosa utställning. Vi kommer också att ljussätta så att det blir rosa i de stora fönstren ut mot torget, säger Ingela Jacobsson.

Utställningen är öppen den 1-21 oktober.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons