Annons

Inom kort finns Finn att finna i Trelleborg

I en tid när många bankkontor läggs ned går Sparbanken Finn andra vägen och öppnar nytt kontor i Trelleborg.Det är en helt en ny bank som planerar att öppna i Trelleborg under början av nästa år.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2006
Lars-Erik Skjutare och Mikael Palmqvist från Sparbanken Finn som ska öppna kontor i Hamngatan 9 i början av nästa år. Bild:Tomas Nyberg
Lars-Erik Skjutare och Mikael Palmqvist från Sparbanken Finn som ska öppna kontor i Hamngatan 9 i början av nästa år. Bild:Tomas NybergFoto: 

Det nya kontoret i Trelleborg ska ligga i Hamngatan 9, Ångkvarnens gamla magasin, på fjärde våningen.

– Det är ingen traditionell banklokal i gatuplanet i centrum, säger Lars-Erik Skjutare, vd i Sparbanken Finn, men vi tror på läget. Byggnaden har stor genomströmning av människor och det är lätt att ta sig hit.

Annons

Trots avsaknaden av kontor har Sparbanken Finn redan kunder i Trelleborg. Det är människor som arbetar i Malmö och som kommit i kontakt med banken under arbetsdagen.

– Det handlar mest om privatpersoner, säger Mikael Palmqvist, chef för region Malmö på Sparbanken Finn.

Förutom i Trelleborg ska Sparbanken Finn öppna nytt även i Landskrona. Det blir nummer 20 och 21 i bankens nät av kontor i sydvästra och mellersta Skåne. .

Medan övriga banker i Trelleborg är affärsbanker är Sparbanken Finn fortfarande en genuin sparbank, som lyder under sparbankslagen.

– Vi har inga andra ägare än kunderna, inga som kräver stora utdelningar, säger Lars-Erik Skjutare.

Sparbanken Finn räknar med att bemanna kontroet i Trelleborg med fyra eller fem personer till att börja med. Det handlar om en mix av redan anställda och nya med kännedom om orten Trelleborg.

– I slutändan kanske vi hamnar på mellan sju och tio anställda om kontoret utvecklas som vi har tänkt oss, säger Lars-Erik Skjutare.

Sparbanken Finn erbjuder i egen regi sparande och lån, förutom rådgivning och kundkontakter. Annat föredrar man att erbjuda i samarbete med andra företag.

Sparbanken Finn planerar även att öppna en bankomat på bottenvåningen i huset.

Trelleborg har funnits med i bankens planering under längre tid. Det är bland annat utbyggnaderna i kommunen och de många nyinflyttade människorna som nu lockar banken att öppna kontor.

Annons

Ulf Bingsgård (m), föreslagen som nytt kommunalråd i Trelleborg tycker att det är bra att Sparbanken Finn etablerar sig i Trelleborg.

– Det är särskilt roligt att det är en regional bank som öppnar, säger han.

Lars-Erik Skjutare ser fram emot att öppna i Trelleborg.

– Det känns mycket spännande, säger han.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons