Annons

Innebandyturnering med goda utsikter

Strand, hav och innebandy. Fast ute. Välkommen till festivalen där allt kretsar kring en vit boll på 23 gram, med 26 hål.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2011
Kevin Sandelius spelar själv innebandy i Palmstaden IK. Under veckan jobbar han bland annat som parkeringsvakt. – Det blir lite olika grejer, ibland tar jag emot parkeringspengar och ibland står jag i kiosken, säger han.
Kevin Sandelius spelar själv innebandy i Palmstaden IK. Under veckan jobbar han bland annat som parkeringsvakt. – Det blir lite olika grejer, ibland tar jag emot parkeringspengar och ibland står jag i kiosken, säger han.Foto: Claes Nyberg
Huvudarrangörerna Fredrik Sjöstedt och Christian Persson är nöjda med både väder och arrangemang.
Huvudarrangörerna Fredrik Sjöstedt och Christian Persson är nöjda med både väder och arrangemang.Foto: Claes Nyberg
Restaurang Dalabadet serverar lunch. Varannan dag pasta med köttfärssås, varannan dag korv stroganoff. Magnus Stigengård och Linnea Edvardsson tog för sig.
Restaurang Dalabadet serverar lunch. Varannan dag pasta med köttfärssås, varannan dag korv stroganoff. Magnus Stigengård och Linnea Edvardsson tog för sig.Foto: Claes Nyberg
På läktaren sitter Collin Karlsson med hunden Zlatan i knät. De är på besök från Kristianstad och hejar på storebror.
På läktaren sitter Collin Karlsson med hunden Zlatan i knät. De är på besök från Kristianstad och hejar på storebror.Foto: Claes Nyberg
Trelleborgslaget Totally Spies. Varför just det namnet? Det kan ingen svara på. Laget består av Ellinore Ekberg, Henrietta Nilsson, Wilma Schyllert, Anna Wingren, Celice Lindquist, Alma Imsirevic, Hilma Nilsson och Emma Lussetti. Tröjan i förgrunden tillhör det andra Trelleborgslaget i gruppen flickor 15 år, Power puff pinglorna.
Trelleborgslaget Totally Spies. Varför just det namnet? Det kan ingen svara på. Laget består av Ellinore Ekberg, Henrietta Nilsson, Wilma Schyllert, Anna Wingren, Celice Lindquist, Alma Imsirevic, Hilma Nilsson och Emma Lussetti. Tröjan i förgrunden tillhör det andra Trelleborgslaget i gruppen flickor 15 år, Power puff pinglorna.Foto: Claes Nyberg
Sommarbandyfestivalen har bästa möjliga inramning.
Sommarbandyfestivalen har bästa möjliga inramning.Foto: Claes Nyberg
Alex Sandelius och Danne Jönsson sköter speakerbåset.
Alex Sandelius och Danne Jönsson sköter speakerbåset.Foto: Claes Nyberg
Emma Lussetti roade sig med strandtennis mellan matcherna.
Emma Lussetti roade sig med strandtennis mellan matcherna.Foto: Claes Nyberg
Petter Nicklasson har dömt i Sommarbandyfestivalen sedan den startade utanför Kristianstad. I år är han den ende som dömer alla tio dagarna.
Petter Nicklasson har dömt i Sommarbandyfestivalen sedan den startade utanför Kristianstad. I år är han den ende som dömer alla tio dagarna.Foto: Claes Nyberg
Höllviken IBF tackar för matchen mot Willands med en applåd. Matchen slutade 2-2 efter en rysare med två mål i sista minuten.
Höllviken IBF tackar för matchen mot Willands med en applåd. Matchen slutade 2-2 efter en rysare med två mål i sista minuten.Foto: Claes Nyberg
På Kristianstadslaget Willands bänk sitter från höger Amanda Andersson, Maja Björklund, Betty Nilsson, Ronja Åkesson och Maja Berg.
På Kristianstadslaget Willands bänk sitter från höger Amanda Andersson, Maja Björklund, Betty Nilsson, Ronja Åkesson och Maja Berg.Foto: Claes Nyberg

– Kom igen nu brudar!

Redan vid parkeringsplatsen hörs hejarop från planerna vid Dalabadet, bara några meter från havet. Turneringen är inne på sin fjärde dag, den första utomhus. Tidigare har regnet tvingat in festivalen i Söderslättshallen. Det är första gången Palmstadens IK arrangerar Sommarbandyfestivalen, intresset har varit stort och arrangörerna är nöjda. Särskilt nu när de kan vara utomhus.

Annons

– Området är riktigt schysst, det är bra inramning så in i ..., säger Christian Persson, en av huvudarrangörerna och blickar ut över de båda planerna, läktaren och horisonten.

I speakerbåset mellan planerna sitter Danne Jönsson, till sin hjälp har han Alex Sandelius, tio år. De håller ordning på vem som leder och sköter musiken, men Alex Sandelius har andra viktiga uppgifter också.

– Jag kastar tillbaka bollarna om de flyger ut, eller så kastar jag in en ny. Och jag ska springa med protokollen till en som sitter i en gul stuga, säger han.

I gruppen flickor 15 år har Trelleborg två lag med, båda döpta efter barnprogram. Totally spies sitter på läktaren och hejar. De har en stunds paus mellan matcherna.

– Det går sådär, vi måste vinna eller spela lika i nästa match om vi ska gå vidare till slutspel, säger Emma Lussetti.

– Här är jättekul. Vi var inomhus och spelade igår för det var dåligt väder, men det är mycket roligare att vara ute. Spelar man inne så är det som vilken cup som helst, säger Anna Wingren.

När det närmar sig lunchtid drar sig de flesta bort mot bryggan. Via Palmstadens IK har lagen kunnat förboka mat där och restaurangen räknar med mellan 450 och 500 luncher under turneringens tio dagar.

Louise Löfgren
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons