Annons

Ingrid och Joachim Wall gästar pratshowen ”Skavlan”

Den 9 november gästas pratshowen ”Skavlan” av ett par välkända ansikten för trelleborgarna: Ingrid och Joachim Wall från Gislövs läge.
Gislövs läge • Publicerad 18 oktober 2018 • Uppdaterad 9 november 2018
Ingrid Wall och Joachim Wall ska intervjuas i SVT av norske journalisten Fredrik Skavlan.
Ingrid Wall och Joachim Wall ska intervjuas i SVT av norske journalisten Fredrik Skavlan.Foto: Mårten Svemark

Paret Wall reser till London, där ”Skavlan” för närvarande spelas in, för att bli intervjuade i programmet som sänds den 9 november – samma dag som Ingrid Walls bok ”När orden tar slut” ges ut.

Fredrik Skavlan och SVT-redaktionen har under en längre tid försökt locka till sig Ingrid och Joachim, föräldrar till den mördade journalisten Kim Wall. Nu tyckte paret att tiden var mogen.

Annons

– De började ringa redan i våras, men då sa vi absolut nej, berättar Ingrid Wall.

– Det fanns inte på kartan för oss att medverka innan rättegången var klar. Vi gjorde inga framträdanden då, förutom när det gällde att prata om Kims minnesfond.

– Fru Justitia skulle få göra sitt jobb först. Vi ville inte på något vis påverka rättsprocessen.

Samtidigt ser Ingrid och Joachim Wall själva gärna på tv-showen, som de finner underhållande.

– Lika självklart som det var att tacka nej i våras var det nu att säga ja, säger Ingrid Wall. Det är trots allt ett program som ses av väldigt många. Och det brukar vara en intressant mix av personer och berättelser från hela samhället, inte bara artister. Jag tror att det blir en erfarenhet för oss.

Vilka andra gäster som ska vara med i programmet vet inte Ingrid Wall, och inte heller vad Fredrik Skavlan vill prata om. Förutom att det nog lär handla en del om den aktuella boken, där paret Wall berättar om den tragiska händelsen från sitt perspektiv.

– Jag vet bara att vi inte kommer att prata om domen, den har vi inga åsikter om. Det känns väldigt skönt att den juridiska processen nu ligger bakom oss, säger Ingrid Wall.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons