Inget samarbete mellan S och SSP

Söderslättspartiet var överens med Socialdemokraterna i många frågor på partiets första fullmäktigemöte i måndags. Något samarbete föreligger dock inte, menar de.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2010

– Vi pratar, men samarbetar inte, säger Catherine Persson (S).

I samliga voteringar som inte gällde personval röstade SSP och S likadant. Ärendena gällde stängningen av väg 511, revideringen av skolplanen, hur man ska hantera kritik från revisorer och nästa års budget.

Samstämmigheten var en ren tillfällighet och inget som man kommit överens om i förväg, hävdar Söderslättspartiets ordförande Bertil Larsson.

– Socialdemokraternas budget, till exempel, fick vi vid sittande bord. När vi läste den kunde vi konstatera att de ville ha extra satsningar på vård och omsorg, precis som vi. Dessutom innehöll deras budget satsningar mot ungdomsarbetslöshet som vi tycker är nytänkande, säger Bertil Larsson.

Att Socialdemokraterna röstade med Söderslättspartiet i frågan om väg 511:s stängning mot Höllviken förklarar Catherine Persson med att "förnuftet" fick råda.– Vi fick ju inte svar på de frågor vi hade om vägen och därför blev det naturligt att vi röstade så, säger Catherine Persson, som dock säger att man för samtal sinsemellan.

– Men vi har inget samarbete, säger hon.

Socialdemokraterna och Söderslättspartiet fick också igenom en återremiss av den politiska organisationen. Men för att de två partierna ska få majoritet när frågan tas upp igen i kommunfullmäktige den 6 december måste de också ha Sverigedemokraterna med sig. Något som i nuläget verkar osannolikt.

– Alliansens förslag är jättebra för oss, säger Per Klarberg (SD).

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.