Annons

Inget samarbete för brandkåren

Räddningsnämnden i Trelleborg vill inte ha ett samarbete med nio andra sydskånska kommuner kring räddningstjänsten. För liten möjlighet till påverkan är orsaken.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2005

Tidigare i veckan skrev Allehanda om förbundet Samverkan Skåne Sydväst, SSSR. Förbundet föreslår en sammanslagning av tio kommuners räddningstjänst.

Bland dessa kommuner ingår Vellinge och Trelleborg. Vellinges kommunstyrelses arbetsutskott har tidigare uttryckt sin ovilja för att gå med i förbundet på grund av troliga ekonomiska förluster. Men eftersom det i dag finns ett samarbete mellan Trelleborg och Vellinge räddningskårer kan Vellinge endast välja att avstå om Trelleborg också gör det.

Annons

I går sammanträdde räddningsnämnden i Trelleborg där man kom fram till samma slutsats – att avråda kommunstyrelsen från att ingå i förbundet.

– Den egna räddningskårens möjligheter att påverka kommer att minska. Dessutom anser vi att man för snabbt har föreslaget denna lösning. Det finns kanske andra möjligheter till samarbete som man inte har tittat på, säger räddningschef Christer Dahlsjö.

Sofia Bergström

Trelleborg/Vellinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons