Inget problem på familjecenter

På Ankarets Familjecenter i Smygehamn märkte man inte av att färre tog pappaledigt.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2011

Tidigare har det funnits diskussioner kring hur man ska locka papporna till verksamheten, men Liselott Gundelin konstaterar att det nog inte behövs några speciella strategier.

– Jag började här 2005 och sedan dess har vi alltid haft pappor här, säger hon.

På familjecentret för man besöksstatistik, men i den framgår inte om det är kvinnor eller män som kommer med barnen. Liselott Gundelin vet att det då och då förekommer pappor som är oroliga för att det ska vara mycket "förlossningsprat" på familjecentret eftersom största delen av besökarna är kvinnor.

– Men när de väl har kommit hit första gången så kommer de över det och inser att det bara var förutfattade meningar, säger hon.

Liselott Gundelin berättar att hon och hennes kollegor tidigare hade en fundering på att inrätta en speciell pappa-dag en gång i veckan, men att det aldrig blev av.

– Jag berättade om det för en av papporna som gick här och han undrade varför. Han menade att han ju ändå kom hit varje dag och inte tyckte att det behövdes en sådan dag.

David Hylander
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.