Annons

Inget pris för Tullstorpsån på Landsbygdsgalan

Det blev inget pris som Årets miljösatsning för projektet Tullstorpsån som var nominerat på Landsbygdsgalan i Stockholm.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2010
Den här våtmarken vid Sotemosse har renoverats genom Tullstorpsånsprojektet, som var nära att vinna ytterligare ett pris på Landsbygdsgalan i Stockholm på tisdagskvällen.
Den här våtmarken vid Sotemosse har renoverats genom Tullstorpsånsprojektet, som var nära att vinna ytterligare ett pris på Landsbygdsgalan i Stockholm på tisdagskvällen.Foto: 

– Vi kom god tvåa, berättar Otto von Arnold, som tillsammans med bland andra projektledaren Johnny Carlsson representerade Tullstorpsån på galan som hölls i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

Segrade i klassen Årets miljösatsning gjorde projektet Sju Gårdars mjölk från Uppsala län.

Annons

– Men trots att vi inte vann är det fantastiskt roligt att vara med på den här galan. Det är över 400 personer med i år, dubbelt så många som i fjor, säger Otto von Arnold.

Landsbygdsgalan arrangerar av Landsbygdsnätverket som består av över 100 medlemmar, där de flesta organisationer med betydelse för den svenska landsbygden ingår.

– Galan växer år från år, säger Otto von Arnold. Det är otroligt många fina projekt som är nominerade till de olika priserna här.

Projektet Tullstorpsån har redan fått Trelleborgs kommuns miljöpris Tångräkan 2009 samt utsågs till 2010 års miljösatsning i Skåne.

Projektet syftar till att göra Tullstorpsån renare och minska utsläppen av kväve och fosfor till Östersjön.

Det ska ske bland annat genom att ge ån ett mer slingrande lopp, anlägga stenbottnar för att gynna fisken, plantera
 nya träd och anlägga cirka 50.

Bakom satsningen ligger ett 90-tal markägare längs ån.

Tona Ishaq
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons