Annons

Inget kryssningsfartyg till Trelleborg på fredag

Kryssningsfartyget M/S Albatross kommer inte att anlöpa Trelleborg på fredag. ”De har ställt in sitt anlöp till kaj,” säger Ditte Fagerlund, vd för Visit Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2019 • Uppdaterad 2 juli 2019
M/S Artanias anlöp i Trelleborg 2017.
M/S Artanias anlöp i Trelleborg 2017.Foto: Mårten Svemark

Två kryssningsfartyg var planerade att anlöpa Trelleborgs hamn i sommar, efter att M/S Artania var det första att besöka staden sommaren 2017. På fredag skulle M/S Albatross anlöpa, och på måndag kommer M/S Artania tillbaka.

Men under måndagen nåddes Trelleborgs hamn och Visit Trelleborg av beskedet att M/S Albatross inte kommer att göra något anlöp.

Annons

– Förklaringen vi fått är att befälhavaren valt att ställa in stoppet, mer än så vet jag inte, säger Petronella Ljungh, kommunikationschef på Trelleborgs hamn.

I samband med anlöpet skulle kryssningsresenärerna mötes av musikkår och vikingar vid färjeläget, bjudas på bröllop på Trelleborgen och köras ut på utflykter med kommunens skolbussar.

– Det är arrangemang som involverar en hel del människor. Vikingarna är redan kontrakterade, så de kommer vi att försöka använda på stan under dagen på annat sätt, som en upptakt till lördagens slag om Trelleborgen, säger Ditte Fagerlund.

Det var även planerat att Gert Gustafsson och jazzkören skulle hålla en välkomstkonsert för resenärerna.

Men trots att det inte kommer något kryssningsfartyg på fredagen så kommer konserten ändå att hållas, till förmån för invånare i kommunen och andra besökare.

Klockan 16.00 i Stadsparken äntrar kören scenen.

Flera av de andra arrangemangen och aktiviteterna som kryssningsresenärerna skulle få besöka var planerade att hända i alla fall.

– Så det är ingen stor katastrof på det viset. Det är bara att gilla läget och försöka rätta oss, det här är sådant som händer vad jag förstått, säger Ditte Fagerlund.

M/S Artania, som är det större av de två fartygen, har bekräftat sitt anlöp på måndag.

– De har flaggat för att de ändrat lite i tid, de kommer nog anlöpa vid 10.30. Men i övrigt är allt som planerat för måndag, säger Ditte Fagerlund.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons