Annons

Inget kommunalt stöd till elräkning

Kommunen betalar inte räkningar för el, vatten och renhållning på Granhyddans camping. Däremot kan de boende söka ekonomiskt bistånd om de vill flytta till ett annat dyrare boende.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2012

– Kommunen kan inte gå in och betala en enskild företagares räkningar, även om det drabbar de boende, säger Camilla Mundt, kommunjurist i Trelleborg. Det skulle strida mot kommunallagen.

Lilian Flygare Ivarsson, miljöinspektör, har försökt att reda ut hur kommunen kan hjälpa de boende på Granhyddans camping, som nu varit utan el i snart två månader och som kanske snart inte heller har vatten och sophämtning. Orsaken är att campingens ägare inte betalat elräkningen. Utan el har en del av de boende valt att flytta och det gör att de återstående har svårt att få ihop till vatten- och renhållningsräkningen också.

Annons

– Jag har haft ett möte med kommunjuristen och representanter för socialtjänsten i Trelleborg, säger Lilian Flygare Ivarsson. Tyvärr blev ju beskedet att kommunen inte kan gå in och hjälpa till med elräkningen.

Däremot kan de boende söka ekonomiskt bidrag om de vill flytta till annat boende som är dyrare än Granhyddans camping. Om de kan få bidrag avgörs av deras ekonomiska situation, varje fall bedöms individuellt.

– På mötet fick jag beskedet att alla de boende på Granhyddan skulle bli uppringda av socialtjänsten och informerade om möjligheten att söka ekonomiskt stöd om de vill flytta, säger Lilian Flygare Ivarsson. Det bästa i det här läget är väl att de boende flyttar från campingen eftersom det inte verkar finnas något hopp om att situationen ska förbättras inom den närmaste framtiden.

Granhyddans camping har under lång tid legat ute till försäljning hos mäklaren Hilding Ottosson i Svedala.

– Det finns en köpare, men köpet är inte riktigt klart ännu, säger Mikael Ottosson på mäklarfirman.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons