Annons

Inget har hänt med mutanklagelser

Trots att det har gått en månad sedan överåklagare Sven-Erik Alhems anmälde Trelleborgshems vd och före detta ordförande för eventuellt mutbrott har inget skett med anmälan.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2003

- Vi har ännu inte hunnit titta på anmälan, säger åklagare Eva Nyhult vid enheten mot korruption vid åklagarämbetet i Stockholm. Eva Nyhult kan inte heller ange något tidsperspektiv för när man ska börja titta på anmälan. Sven-Erik Alhems anmälan rör eventuellt mutbrott när det gäller en resa år 2000 för Trelleborgshems vd och ordförande till Tyskland. Det handlar om att byggentreprenören Trebo hade fått ett uppdrag av Trelleborgshem värt 20 miljoner kronor. När avtalet var i hamn bjöd Trebo Trelleborgshems ledning på en resa till Lübeck. Enligt Sven-Erik Alhem kan det röra sig om både mutbrott och bestickning. Både den som bjuder och den som tar emot riskerar att bli dömd om domstolen finner att det begåtts brott. Det var dels företagets vd Leif Persson, dels dåvarande styrelseordföranden Åke Larsson (s) som åkte med på resan. Enligt Eva Nyhult är preskriptionstiden för eventuellt brott fem år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons