Inget gehör för klagan på hamnen

Några boende i närheten av Trelleborgs hamn har klagat på utsläpp till luften och buller från Trelleborgs hamn.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2011

I sitt klagomål undrade de också över varför inte färjorna ansluts till el när de ligger vid kaj.

Länsstyrelsen menar i sitt beslut att det inte behövs några ytterligare åtgärder förutom de som måste göras enligt det tillstånd som finns för att driva hamnen.

När det gäller elanslutningar pekar länsstyrelsen på att det finns krav i tillståndet att successivt införa elanslutningar vid färjelägena. Dessutom finns det krav på utredningar om vilka möjligheter det finns att minska bullret från hamnen.

Även när det gäller utsläppen till luft ligger Trelleborgs hamn under gränsvärdena, menar länsstyrelsen. Hamnen genomför egna mätningar av luften i samarbete med kommunen.

Länsstyrelsens beslut avslutas med upplysningen att länsstyrelsen löpande har tillsyn över hamnen med kontroll av att tillståndet följs samt diskuterar buller och utsläpp.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.