Annons

Inget byte fanns i skåpet

En fräck kassaskåpskupp genomfördes natten till torsdagen i västra Trelleborg. Men tjuvarna fick lämna brottsplatsen tomhänta.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2005
Mycket arbete för ingenting alls. Frank Olsen förvarade bara papper i kassaskåpet som tjuvarna lade mycket möda vid att ta sig in i. BILD: MÅRTEN SVEMARK.
Mycket arbete för ingenting alls. Frank Olsen förvarade bara papper i kassaskåpet som tjuvarna lade mycket möda vid att ta sig in i. BILD: MÅRTEN SVEMARK.Foto: 

I skydd av snöovädret tog sig tjuvar någon gång mellan klockan 17 på onsdagen och klockan 8 på torsdagsmorgonen, in på företaget Växellådsservice larmade lokaler på Sjöviksvägen.

Tjuvarna klippte helt enkelt upp plåtväggen och rev bort isoleringen för att komma åt det lockande två ton tunga kassaskåpet som är placerat direkt innanför verkstadens vägg. Men första försöket misslyckades eftersom gärningsmännen hamnade en halvmeter för långt åt vänster.

Annons

Ett nytt hål togs därför upp och nu kom tjuvarna in precis bakom det bastanta kassaskåpet. Gärningsmännen fortsatte därefter med att bränna ett kvadratiskt hål i kassaskåpets plåthölje. Därefter högg de med någon form av verktyg sig igenom ett lager av betong och brände av armeringsjärnen som de stötte på vägen. Efter mycket arbete var gärningsmännen slutligen igenom alla hinder och hade ett hål öppet genom väggen och rakt in i kassaskåpet. Men arbetet gav inte lön för mödan. I stället för pengar och rikedomar, som man får förmoda var det åtråvärda bytet, möttes tjuvarna av pärmar, papper och instruktionsböcker. Kassaskåpet var olåst och användes enbart för förvaring.

– Där var inga pengar utan bara gammal bokföring. Skåpet bara står där, säger Frank Olsen.

Frank Olsen tror att tjuvarna i ett sista försök gav sig på ett separat fack högst upp i kassaskåpet. Brännmärken på facket kan tyda på det men av okänd anledning avbröts försöket.

– Jag hade funderat på att ha pengar i skåpet men det var ju tur att man inte hade det, säger Frank Olsen som tror att gärningsmännen först varit och kontrollerat lokalen under verkstadens vanliga öppettider.

Därför lyckades de undvika larmet och hade någorlunda koll på var skåpet stod.

Frank Olsen lämnade verkstaden vid 17- tiden i onsdags och återvände vid 8-tiden på torsdagen.

När personalen kände att det drog ovanligt kallt i lokalen upptäcktes det stora hålet i väggen bakom kassaskåpet och polisen larmades.

Utanför lokalen låg det då plåtbitar och isolering som plockats ut ur den uppklippta väggen. Lastpallar stod uppställda vid väggen som för att skydda de arbetande gärningsmännen från insyn. Polisen hittade även ett bräckjärn på marken som ska ha skickats i väg för teknisk undersökning.

Det fanns under gårdagen inga misstänkta för inbrottet.

Magnus Aspegren

Annons

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons