Annons

Inget bullerplank för de boende vid Prästahejdan

Tekniska nämnden beslöt på sitt senaste sammanträde att det inte blir något bullerplank vid Prästahedjan mot Hedvägen. Orsaken är att det inte bullrar tillräckligt mycket.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2013
Det blir inget bullerskydd längs Hedvägen mot Prästahejdan.
Det blir inget bullerskydd längs Hedvägen mot Prästahejdan.Foto: Tomas Nyberg, arkiv

Det är en rad boende på området som skrivit till kommunen och menat att det bullrar betydligt mer nu än tidigare från trafiken på Hedvägen. En av de boende har skrivit ett medborgarförslag om ett bullerplank från tunneln under Hedvägen till rondellen längre västerut.

Tekniska förvaltningen har genomfört beräkningar av bullret från vägen vid husen på Prästahejdan och kommit fram till att ljudet ligger under gränsvärdena för befintlig miljö.

Annons

- Värdena ligger också ganska långt under gränsen, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Socialdemokraterna har nyligen uppmärksammat frågan och i en interpellation (fråga) till Eric Samuelson undrat över vad som händer i ärendet.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons