Annons

Inget brevinkast för deklaration i Trelleborg

På torsdagen gick Skatteverket ut med att man tar tillbaka de brevinkast för deklarationsblanketten, som förra årets togs bort. Men de trelleborgare som är ute i sista sekund får åka långt för ett brevinkast.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Bertil Ericson / TT

I fjor utbröt deklarationskaos på flera platser i landet när Skatteverket hade tagit bort de brevinkast som tidigare funnits på vissa kontor.

Människor som hade kommit för att lämna sin deklarationsblankett i sista stund överraskades av att det inte fanns något inkast, vilket resulterade i att många tryckte in blanketterna i dörrspringor.

Annons

Nu har Skatteverket svängt i frågan, och gick på torsdagen ut med att man tar tillbaka brevinkasten. Dessa kommer vara öppna dygnet runt mellan den 16 april– 2 maj, och gör det möjligt att lämna in deklarationsblanketten efter kontorstid.

Men de trelleborgare som planerar att vara ute i sista sekunden får ta sig till Malmö, där närmsta brevinkast kommer att finnas. Det ena kommer finnas på Kattsundsgatan 7, i Carolikvarteren och det andra på Kungsgatan 15, i Rörsjöstaden.

Det har tidigare funnits ett brevinkast i Trelleborg, men Skatteverket har inte valt att öppna det igen. På kontoret i Trelleborg kommer man däremot att kunna lämna in sin blankett under kontorstid.

– Vi har gjort en samlad bedömning och vi har inte möjlighet att öppna brevlådor tillfälligt på alla kontor, och Trelleborg är ett av de kontoren. Däremot går det självklart att lämna sin pappersdeklaration på kontoret i Trelleborg under dess öppettider, säger Lars Aden Lisinski, pressekreterare på Skatteverket.

Sista dagen att deklarera är den 2 maj, och fram tills dess är det alltså möjligt att lämna in sin deklaration i pappersform på kontoret i Trelleborg, under ordinarie kontorstider.

– Men säkrast och snabbast är ändå att deklarera digitalt, vilket närmare 90 procent av privatpersonerna redan gör, genom att ringa, sms:a eller använda appen eller e-tjänsten, berättar Lars Aden Lisinski.

lisa horn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons