Annons

Inget beslut om station

Beslutet om var pågatågsstation nummer två ska ligga dröjer. Både Alliansen och Socialdemokraterna tycker att frågan ska utredas ytterligare – men av olika anledningar.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2011

Inför senaste sammanträde var förslaget att kommunstyrelsen skulle ge tekniska nämnden och samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att starta planeringen för en pågatågsstation i norra Trelleborg. Men politikerna ville annorlunda och förslaget skickades tillbaka för mer utredning innan ett beslut kan fattas.

– Hur påverkas centrumhandeln av ett bygge där? Och vill vi bygga så mycket som det krävs för att få en pågatågsstation att fungera? säger oppositionsrådet Catherine Persson (S).

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) saknar också delar i underlaget:

– Man har bara tittat på hur det ser ut idag. Till exempel är inte de planerade vägarna från E6:an till 108:an inräknade, säger han.

Både Alliansgruppen och Socialdemokraterna röstade alltså för att frågan skulle skickas tillbaka för vidare utredning innan ett beslut fattas – men mer än så kom Bingsgård och Persson inte överens. Alliansgruppens förslag, som också blev det vinnande, går ut på att man ska titta på effekterna av de planerade vägarna på väster. Socialdemokraterna ville väva in förslagets påverkan även på framtida bostadsområden och handel.

– Socialdemokraternas förslag var väldigt omfattande, nästan som en fördjupad översiktsplan. Om vi hade gjort så hade det tagit flera år innan vi får en tågstation, säger Ulf Bingsgård.

Catherine Persson å sin sida har svårt att förstå Alliansen.

– Jag fattar inte hur de har tänkt. Man kan inte först bygga en tågstation och sen ta ställning till det runt omkring, säger hon.

TA har tidigare presenterat förslaget som innebär att pågatågsstation, handel, bostäder samt en ny fotbollsarena till TFF ska byggas öster om väg 108.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons