Annons

Inget beslut om pågatågsstation

Var ska en andra pågatågsstation hamna? Frågan är fortfarande obesvarad. På torsdagen återremitterade kommunstyrelsen ärendet ännu en gång.
Trelleborg • Publicerad 8 september 2011
Foto: Mark Hanlon

Det var med anledning av ny information, i en artikel i Trelleborgs Allehanda, som kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) ville skjuta upp beslutet.

– När jag läste att beslutet om TFF:s nya arena så tydligt är kopplat till placeringen av tågstationen ville jag att vi pratar med dem innan vi fattar beslut, säger han.

Annons

Frågan blev alltså återremitterad.

– När frågan var uppe förra gången i våras var vi de enda som röstade för en placering i norr. När ärendet då blev återremitterat gick vi miste om fyra månader. Nu förlorar vi ännu mer tid, säger oppositionsrådet Per Klarberg (SD).

Även Socialdemokraternas oppositionsråd Catherine Persson är kritisk till beslutet.

– Vi föreslog redan i våras att man skulle prata med TFF, men då sa Alliansen nej, säger hon.

Enligt den utredning som gjorts, baserad på hur Trelleborg ser ut idag, är en pågatågsstation i Mellanköpinge att föredra jämfört med en i norra Trelleborg. Sverigedemokraterna förespråkar trots det en placering i norr med motiveringen att staden kommer att expandera på det hållet.

Catherine Persson menar att det östra alternativet är att föredra på kort- och mellanlång sikt, men att det norra kan bli intressant ännu längre fram i tiden.

– Men då handlar det om riktigt lång tid. Vi kan inte bestämma detta enbart utifrån var TFF vill ha sin arena, vi måste se till helheten, säger hon.

Den moderata fullmäktigegruppen har tidigare förordat det norra alternativet, och Ulf Bingsgård tror att den åsikten kommer att stå kvar.

– Det är det som ger Trelleborg bäst förutsättningar att utvecklas, säger han.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons