Annons

Inget beslut om matsortering

Sorteringen av hushållens matavfall försenas ytterligare. Fullmäktige skickade tillbaka ärendet till tekniska nämnden som nu ska utreda frågan igen.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2011

Som TA berättade i början av december finns det ett förslag på hur trelleborgarna i framtiden ska sortera sitt matavfall. Förslaget innebär att 7 000 avfallskärl byts ut mot nya delade kärl, och att tre nya sopbilar köps in. Den totala kostnaden beräknas till 28,5 miljoner kronor.

Det enda som behövdes var ett godkännande i fullmäktige, men oppositionen fick igenom en återremiss av hela ärendet. Socialdemokraterna menade att alternativen inte utretts tillräckligt, vilket Söderslättspartiet höll med om.

Annons

– Det är inte tillräckligt bra presenterat, menade Bertil Larsson (SÖS).

Tekniska nämndens ordförande Eric Samuelson sade sig vara förvånad över Socialdemokraternas ändrade inställning i frågan. Samuelson menade att tekniska nämnden, inklusive S, varit enig i sitt förslag till fullmäktige.

– Det är mycket förbryllande att S är så splittrat i den här frågan.

Catherine Persson svarade att nya omständigheter kommit fram efter att frågan varit uppe i tekniska nämnden.

Karin Ohlsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons